Dit is ‘m dan: de grootste gevulde kalkoen

33,8 kilo weegt de gevulde kalkoen van slager Arno Wapenaar. En daarmee zegt hij de grootste gevulde kalkoen van ons land in handen te hebben. Vrijdag doet hij een ‘recordpoging’.

BRON: METRONIEUWS

Een recordpoging grootste gevulde kalkoen, leg uit.
Ik wilde iets leuks met kalkoen doen, we hebben de site kalkoenmetkerst.nl en ik dacht aan meedoen aan een recordpoging grootste kalkoen. Maar op internet kon ik zowel in Nederland als wereldwijd geen pogingen vinden. Dus besloot ik: dit wordt de eerste poging.

Waar heb je de kalkoen gevonden?
Een leverancier heeft hem voor mij gevonden in Frankrijk. Het is een wat oudere kalkoen en hij woog 17 kilo, zonder vulling. Gemiddeld weegt een kalkoen zo’n 3 kilo.

Laat je het record wel vastleggen?
Dat was wel de bedoeling, maar we waren te laat met aanmelden bij het Guinness Book of Records. Volgend jaar gaat dat wel gebeuren. Dit is vast een voorproefje.

Hoe krijg je dat enorme ding gaar?
Heel langzaam garen op ongeveer 75 graden, ik schat zo’n 18 uur lang. Hij is woensdagmiddag de oven ingegaan en daar zit ‘ie nu nog in. 

En dan met de hele familie aanvallen?
Nee, we verkopen hem per plak vrijdag op de kerstmarkt in Vlaardingen. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.